Meduusameri
Kiehtova matka muistiin ja kieleen.Kristiina Wallin vie lukijan unenkaltaiseen todellisuuteen, muistamiseen, merellisyyteen ja sisaruuteen. Aikatasot kerrostuvat, mennyt muuttuu tulevaksi ja nainen sulkee nyrkkiinsä sukupuuttoon kuolleen linnun tai muuttuu puiston vanhukseksi. Muistiinpanoihin pakotettu järjestys murtuu. Kirjoittaminen loihtii mielikuvat tosiksi ja mahdollistaa taianomaisen siirtymisen ajasta ja todellisuudesta toiseen.Kielen syvänteet, kuilut ja onkalot, onteloissa kudostuva, lihallistuva tuuli. Kierrän kehää oman tilakokemukseni sisäpuolella, matkin liikettä joka kuvittelen olevani. Hetki on loittoneva piste, etääntyvä muisto kuvitellussa huoneessa.

Meduusameri Details

TitleMeduusameri
Author
LanguageFinnish
ReleaseJan 1st, 2020
PublisherTammi
Rating
GenreEuropean Literature, Finnish Literature, Poetry

Meduusameri Review

 • Jaana
  January 1, 1970
  ”Pakkanen räjäytti jäälautan. Kun suuret hiutaleet putosivat veteen, se sulki silmänsä. Niin loppui voima.// Se oli meidän pikkusisko. Se puhui meduusoista. Sen suussa lainehti ulappa.”Meduusameri on kuvallisuudellaan runsas, monitasoinen ja valtavan kaunis runokokoelma lopuista, muistamisesta, kirjoittamisesta erilaisista elävistä - ihmisistä ja meren elävistä. Se vie välillä maailmanlopun tunnelmiin ja tuhoon ja sukupuuttoihin, mutta puhuu myös ennen kaikkea toivosta, joka on "luonnonvoima, ”Pakkanen räjäytti jäälautan. Kun suuret hiutaleet putosivat veteen, se sulki silmänsä. Niin loppui voima.// Se oli meidän pikkusisko. Se puhui meduusoista. Sen suussa lainehti ulappa.”Meduusameri on kuvallisuudellaan runsas, monitasoinen ja valtavan kaunis runokokoelma lopuista, muistamisesta, kirjoittamisesta erilaisista elävistä - ihmisistä ja meren elävistä. Se vie välillä maailmanlopun tunnelmiin ja tuhoon ja sukupuuttoihin, mutta puhuu myös ennen kaikkea toivosta, joka on "luonnonvoima, joka syntyy valon/liikkuessa ihmisen sisäpuolella". Tai minulle tämä kokoelma ainakin puhui toivosta, tällä lukemalla. Nämä runot ovat niin unenomaisia ja pakenevia, että ne luovat varmasti myös eri merkityksiä eri ihmisille.
  more
 • Katarina
  January 1, 1970
  "Taittelen maiseman auki ja kirjoitan kääntöpuolelle,jollekulle vieraalle, vieraalla käsialalla.Kielen sanoittamattomat reuna-alueet, jotakin syntymäisillään, sikiämäisillään."Ihan pidin kyllä! Keskittyminen oli vaikeaa tällä hetkellä teoksesta riippumattomista syistä, mutta erityisesti tuo kohta jäi mieleeni!
  more
Write a review