Familiegeheimen (Holleeder trilogie, # 3)
Een emotionele reis vanuit de duisternis naar de hoop - een keuze voor het leven 'De ongezonde manier waarop wij van jongs af aan getraind waren in het bewaken van geheimen, vormde de vruchtbare grond voor ons leven na dat met mijn vader.' In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie - moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis - leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna.Hoe neem je afscheid van een gezinslid? Hoe leef je met gevoelens van schuld, angst en verraad; hoe verhoud je je in een nieuwe gezinsformatie tot elkaar en tot de buitenwereld, en hoe kijk je naar de toekomst?In gesprekken met haar therapeute geeft Astrid Holleeder volledige openheid over haar diepste zielenroerselen, en zijn we getuige van de hernieuwde band met haar dochter Miljuschka, over wie ze nog niet eerder schreef.Splitsen komt doordat je niet geleerd hebt een mens in zijn totaal te ervaren, met zijn goede en zijn slechte kanten, en toch het vertrouwen te behouden.Familiegeheimen - het slot van een trilogie, samen met Judas en Dagboek van een getuige - is een pleidooi voor een bestaan dat niet bepaald wordt door anderen. Een leven waarin Astrid Holleeder het heft in eigen hand neemt, en kiest voor de liefde en niet voor de haat. 'Wat ga je nu doen?''Even naar Mil. Ik moet haar een vraag stellen, die ik haar nog niet heb durven stellen. En dan kan ik verder met mijn leven.'

Familiegeheimen (Holleeder trilogie, # 3) Details

TitleFamiliegeheimen (Holleeder trilogie, # 3)
Author
LanguageDutch
ReleaseJul 6th, 2019
PublisherLebowski Publishers | Overamstel uitgevers bv
Rating
GenreNonfiction, Mystery, Crime

Familiegeheimen (Holleeder trilogie, # 3) Review

 • Marcella
  January 1, 1970
  Het nieuwste boek van Astrid Holleeder gaat door waar de twee voorgangers stopten. Behalve dat Familiegeheimen het verhaal vertelt van het proces tegen haar broer Wim Holleeder, stelt dit boek vooral ook vragen. Hoe kan je afscheid nemen van een familielid? Hoe kan je omgaan met gevoelens van schuld, verraad en angst? Want hoewel Wim Holleeder de familie angst aanjaagt, is hij toch familie. Hoe kan je jaren van gezamenlijke geschiedenis zo achterlaten?Indringender dan de twee voorgangers en span Het nieuwste boek van Astrid Holleeder gaat door waar de twee voorgangers stopten. Behalve dat Familiegeheimen het verhaal vertelt van het proces tegen haar broer Wim Holleeder, stelt dit boek vooral ook vragen. Hoe kan je afscheid nemen van een familielid? Hoe kan je omgaan met gevoelens van schuld, verraad en angst? Want hoewel Wim Holleeder de familie angst aanjaagt, is hij toch familie. Hoe kan je jaren van gezamenlijke geschiedenis zo achterlaten?Indringender dan de twee voorgangers en spannender dan een fictionele thriller. Familiegeheimen is de best mogelijke conclusie van deze trilogie.Lees mijn volledige recensie nu op Books & Macchiatos of volg de directe link in mijn bio!
  more
 • Angelique
  January 1, 1970
  Het verhaal gaat verder waar het bij Judas gestopt is. Nu niet zo zeer over wat er allemaal gebeurd is, maar over het leven als getuige tegen haar broer Willem. Verbaasd hoe Justitie hen als getuigen nauwelijks kan beschermen. Hoe Willem nog steeds dingen vanuit de gevangenis naar zijn hand zet. De ellende gaat verder.Vreselijk om je leven zo om te moeten gooien. Alle vrouwen rondom Willem zijn nog steeds niet veilig. Wat een sterke vrouw hoe ze alles bij elkaar houdt, zonder dat ze één moment h Het verhaal gaat verder waar het bij Judas gestopt is. Nu niet zo zeer over wat er allemaal gebeurd is, maar over het leven als getuige tegen haar broer Willem. Verbaasd hoe Justitie hen als getuigen nauwelijks kan beschermen. Hoe Willem nog steeds dingen vanuit de gevangenis naar zijn hand zet. De ellende gaat verder.Vreselijk om je leven zo om te moeten gooien. Alle vrouwen rondom Willem zijn nog steeds niet veilig. Wat een sterke vrouw hoe ze alles bij elkaar houdt, zonder dat ze één moment haar alertheid verliest.
  more
 • Femke
  January 1, 1970
  Ik vind het moeilijk dit boek te beoordelen omdat het voor Astrid Holleeder zo persoonlijk is. De verhalen over Willem Holleeder zijn heftig maar de schrijfstijl en de gesprekken met haar psycholoog gingen me op een gegeven moment toch wel irriteren. Ik heb sommige stukken snel gelezen omdat het me niet zo boeide (de hondjes) en kwam tot de conclusie dat ik het heel erg voor Astrid Holleeder vind, maar dat het na drie boeken wel een beetje uitgemolken is.
  more
 • Femke
  January 1, 1970
  Een goed geschreven verhaal door een persoon met heel veel moed en kracht.
 • Rianne
  January 1, 1970
  Het derde boek van Astrid Holleeder. Dit boek gaat over de rechtzaak en hoe ze gebukt gaat onder de gevolgen van haar getuigenis. Opnieuw een relaas over angst en altijd over je schouder kijken. Ook al zit broer Willem vast, dan nog is er angst. Hij kan namelijk makkelijk een opdracht tot moord geven. Nu kiest ze ervoor om het heft in eigen hand te nemen. Ook al is ze bang voor de gevolgen. Niet alleen voor haar leven, maar ook de familieband laat haar niet los. Een bijzonder laatste boek, waarv Het derde boek van Astrid Holleeder. Dit boek gaat over de rechtzaak en hoe ze gebukt gaat onder de gevolgen van haar getuigenis. Opnieuw een relaas over angst en altijd over je schouder kijken. Ook al zit broer Willem vast, dan nog is er angst. Hij kan namelijk makkelijk een opdracht tot moord geven. Nu kiest ze ervoor om het heft in eigen hand te nemen. Ook al is ze bang voor de gevolgen. Niet alleen voor haar leven, maar ook de familieband laat haar niet los. Een bijzonder laatste boek, waarvan ik van harte hoop dat ze het uiteindelijk niet met haar eigen dood of die van een van haar familieleden moet bekopen.
  more
 • Tess Scheele
  January 1, 1970
  Je kunt je helemaal niks voorstellen bij de manier waarop Astrid Holleeder en haar familie moeten leven. Nou ja door dit boek kun je het wel voorstellen, maar je hebt geen idee hoe het voor hen voelt. Dit boek laat je zien dat vrijheid om te gaan en staan waar je wil niet vanzelfsprekend is. Het boek is vlot geschreven. Het tweede boek vond ik een beetje tegenvallen t.o.v. de eerste, maar dit boek komt weer dicht bij het eerste boek Judas in de buurt. Een mooie afsluiting van het drieluik. Ook a Je kunt je helemaal niks voorstellen bij de manier waarop Astrid Holleeder en haar familie moeten leven. Nou ja door dit boek kun je het wel voorstellen, maar je hebt geen idee hoe het voor hen voelt. Dit boek laat je zien dat vrijheid om te gaan en staan waar je wil niet vanzelfsprekend is. Het boek is vlot geschreven. Het tweede boek vond ik een beetje tegenvallen t.o.v. de eerste, maar dit boek komt weer dicht bij het eerste boek Judas in de buurt. Een mooie afsluiting van het drieluik. Ook al hoop ik stiekem dat dit niet het laatste boek van Astrid Holleeder was. Wellicht levert het hoger beroep en de periode in aanloop daarnaar toe genoeg stof om over te schrijven op.
  more
 • Roos
  January 1, 1970
  4.5 sterIk was een beetje huiverig voor dit boek omdat ik Dagboek van een getuige wat minder vond dan Judas. Dit boek heeft mij dan ook positief verrast. Astrid gaat de diepte in, ook wat betreft haar eigen gevoelens. Zo deelt ze ook gesprekken met haar psycholoog. Het blijft een bizarre wereld waarin zij leeft en met dit boek is de cirkel rond! Zeker een aanrader, ook als je boek 2 wat minder vond.
  more
 • Anita
  January 1, 1970
  Na de eerste twee indrukkende boeken van Astrid Holleeder gelezen te hebben kon deze natuurlijk niet achter blijven. Wederom onder de indruk van hoe één verknipt persoon, Willem Holleeder, een hele familie kan beïnvloeden en hun leven kan ontwrichten. Wat een moedige vrouwen zijn Astrid en haar dochter Miljuschka.
  more
 • Charlotte
  January 1, 1970
  Als je altijd maar in angst moet leven, wat is je leven dan nog waard? Prachtige vraag bij dit derde deel. Opnieuw een echte pageturner door de afwisseling van verhalen. Een knap verhaal van iemand met enorm veel moed.
 • Erna
  January 1, 1970
  Wat een leven met vrees, wat een moed om je broer aan te geven. Ik heb respect voor de zussen en vriendin.
Write a review