Dit is mijn moeder
Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden. In dit fonkelende snoer van verhalen en herinneringen schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van hun tumultueuze relatie.'Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.'

Dit is mijn moeder Details

TitleDit is mijn moeder
Author
LanguageDutch
ReleaseJan 24th, 2019
PublisherTommy Wieringa
Rating
GenreNonfiction, Biography

Dit is mijn moeder Review

 • Joyce
  January 1, 1970
  Toen zijn moeder er op zijn 13e vandoor ging, koos Tommy Wieringa ervoor om bij zijn vader te wonen. Dat betekende echter nog niet het einde van een tumultueuze moeder-zoonrelatie, want ze konden misschien niet heel goed mét, maar ook niet zonder elkaar. In 2015 overleed Lia Wiersema aan kanker, en in dit boek beschrijft Wieringa haar leven, haar karakter en hun relatie. Lia was een vrijgevochten vrouw, vrij in de liefde en vrij van geest. Hoewel dat laatste te betwijfelen valt als je bedenkt da Toen zijn moeder er op zijn 13e vandoor ging, koos Tommy Wieringa ervoor om bij zijn vader te wonen. Dat betekende echter nog niet het einde van een tumultueuze moeder-zoonrelatie, want ze konden misschien niet heel goed mét, maar ook niet zonder elkaar. In 2015 overleed Lia Wiersema aan kanker, en in dit boek beschrijft Wieringa haar leven, haar karakter en hun relatie. Lia was een vrijgevochten vrouw, vrij in de liefde en vrij van geest. Hoewel dat laatste te betwijfelen valt als je bedenkt dat ze een aanhanger was van allerlei complottheorieën over 9/11, vaccinaties en Big Pharma. Na haar dood ontdekt Wieringa zelfs dat ze een heuse prepper was. Afijn, in dit boek dus een mooi portret van deze vrouw, gelardeerd met foto's uit het privé-archief en fragmenten uit brieven en ansichtkaarten die ze vanuit Aruba (waar de familie eind jaren 60 woonde) stuurde naar haar goede vriend Piet in Nederland.
  more
 • Emma
  January 1, 1970
  Onwaarschijnlijk veel beter, helderder, sprankelender dan De Heilige Rita. Dit is bijna niet weg te leggen, heeft snelheid en coherentie, de personages boeien en hun relatie ook.Zijn zinnen staan strak. Elke paragraaf eindigt met een citeerbare pointe.
  more
Write a review