Grip
Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Hoe bewaren we overzicht, met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst? En nog veel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren? Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben. Een van hen is Blendle-man Rick Pastoor. In dit boek deelt hij zijn razendslimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn no-nonsenseaanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. En hoe je jezelf kunt uitdagen, ook al heb je het druk. Het resultaat? Je gaat niet alleen efficiënter aan de slag, maar vooral effectiever. En zodra je grip hebt, ontstaat er ruimte voor grotere plannen en levensdromen. GRIP toont hoe je die kunt realiseren. In dit boek geen eindeloze theorieën, maar eenvoudige, concrete stappen. En je begint gewoon vandaag.

Grip Details

TitleGrip
Author
LanguageDutch
ReleaseJan 11th, 2019
PublisherUitgeverij NZ
Rating
GenreNonfiction, Productivity

Grip Review

 • Rick Pastoor
  January 1, 1970
  Wij van WC-eend vinden dit een aanrader.
 • Anita
  January 1, 1970
  Wat een inspirerend boek! Het kostte echter wel relatief veel tijd om het te lezen. Want na ieder hoofdstuk ging ik aan de gang. Digitale agenda op orde maken. Mail opruimen en organiseren. Lijstjes maken. Ik had het er maar druk mee :-) Managementboeken hebben me nooit getrokken. Al die andere boeken die Rick Pastoor dus noemt in zijn boek ken ik alleen van horen zeggen. Maar na een interview gelezen te hebben in de krant werd ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek. En vanaf het eerste moment v Wat een inspirerend boek! Het kostte echter wel relatief veel tijd om het te lezen. Want na ieder hoofdstuk ging ik aan de gang. Digitale agenda op orde maken. Mail opruimen en organiseren. Lijstjes maken. Ik had het er maar druk mee :-) Managementboeken hebben me nooit getrokken. Al die andere boeken die Rick Pastoor dus noemt in zijn boek ken ik alleen van horen zeggen. Maar na een interview gelezen te hebben in de krant werd ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek. En vanaf het eerste moment vond ik zijn aanpak zó logisch! Zeker het eerste deel van het boek is zeer praktisch en direct uit te voeren. Het tweede deel van het boek heb ik met interesse gelezen en ga ik zeker nog een keer lezen. Dat heb ik nu meer ter info en inspiratie gelezen en ik heb daar nog minder zaken in de praktijk van opgepakt. Maar dat ga ik vast nog wel doen. Nu eerst maar eens de komende tijd de aanpak uit het eerste deel van zijn boek consolideren!
  more
 • Reinier Ladan
  January 1, 1970
  Het boek had ik in een paar dagen uit (ik mocht al de voorpublicatie-ontvangen) en er zitten, ondanks mijn enorme interesse voor het onderwerp, toch een heel aantal nieuwe inzichten in waar ik wat mee kan in mijn dagelijkse werk. Ik kan het boek echt iedereen aanraden die slimmer en efficiënter te werk wil gaan in zijn of haar leven.
  more
 • Sanne Roemen
  January 1, 1970
  Aanrader voor wie op een efficiente manier de belangrijkste lifehacking inzichten over slim werken (en een beetje slim leven) tot zich wil nemen. Alle sterke helden en must-reads komen voorbij, zoals Covey, David Allen en Chip & Dan Heath. Hoe gebruik je een samenstel van agenda, to-do lijst en notitie systeem om je werk en taken goed inzichtelijk te maken en te plannen? Hoe krijg je zicht op je passie, talent en waarden zodat je doelen kan formuleren waar je weer concrete plannen en acties Aanrader voor wie op een efficiente manier de belangrijkste lifehacking inzichten over slim werken (en een beetje slim leven) tot zich wil nemen. Alle sterke helden en must-reads komen voorbij, zoals Covey, David Allen en Chip & Dan Heath. Hoe gebruik je een samenstel van agenda, to-do lijst en notitie systeem om je werk en taken goed inzichtelijk te maken en te plannen? Hoe krijg je zicht op je passie, talent en waarden zodat je doelen kan formuleren waar je weer concrete plannen en acties aan kan verbinden? Al met al had ik toen ik 11 jaar geleden aan de wieg van Lifehacking.nl stond, gehoopt dat dit inmiddels tot het vaste curriculum van middelbare scholen of beroepsonderwijs zou behoren... maar misschien zaten 'ze' nog te wachten op een praktisch standaardwerk inclusief opdrachten? Nou dát werk is bij dezen door Rick Pastoor geschreven. Ennnnn dooorrrrr
  more
 • Geert
  January 1, 1970
  Compact en prettig leesbaar boek waarin Rick Pastoor zijn eigen methode om slim met je tijd om te gaan gebaseerd op het volgen van je agenda. Er staan veel handige tips in, en goed om te zien dat er ik veel al gebruik (centrale takenlijst, Evernote voor notities). Het is meer een werkboek dan een leesboek, je hebt er niet zoveel aan om het alleen maar te lezen en er dan niets mee te doen. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag de komende maanden, eens kijken hoe deze methode bevalt!
  more
 • Bouke
  January 1, 1970
  Ik denk dat dit boek nauwelijks beter uitgevoerd had kunnen worden. Meneer Pastoor laat zien hoe hij werkt en hoe jij zijn werkmethode kan toepassen. Die methode heeft hij gecreëerd door veel te lezen, studeren, en toe te passen. Ik heb er wel wat aan over gehouden, en ga Todoist serieuzer gebruiken.
  more
 • Roel Riphagen
  January 1, 1970
  Een aanrader voor een ieder die zijn toolset wil uitbreiden of aanscherpen. Leest makkelijk weg en is concreet. Dank voor het schrijven Rick!
 • Ewoud
  January 1, 1970
  Aardig boek, wel redelijk wat herhaling uit andere boeken in het genre
 • Niels
  January 1, 1970
  Een mooi vormgegeven boek met heldere tips, deze komt op precies het juiste moment aan de start van mijn carrière!
Write a review