DoR #30 - Pași mici (Iarnă 2017/18)
În DoR #30 sunt multe povești despre pașii mici pe care i‑am putea face să devenim mai buni ca indivizi și mai echitabili ca societate. În umbra #metoo, Cecilia Laslo scrie împotriva României în care le permitem bărbaților să jignească femeile, reducându‑le la cetățeni de rangul II. În Piatra Neamț, dramaturgul Gianina Cărbunariu are o viziune pentru un teatru care să le dea tinerilor o imagine mai complexă asupra lumii, chiar dacă asta le va destabiliza ficțiunile cu care au crescut. Simona Halep, care ne face mândri când câștigă și ne supără când pierde, își înfruntă cel mai tare adversar de până acum: propria minte.La prima vedere, poveștile sunt despre neputință. Dar aproape patru ani petrecuți de Simona în top 10 mondial înainte să urce pe 1 nu sunt despre neputință. Din contră. Sunt despre perseverență și răbdare, pentru că progresul nu se vede de azi pe mâine.Din cuprins:Incompetență medicală, ideologie și epidemia de rujeolă din România;Căutările lui Doru Trăscău, un om care se povestește prin muzică;Jocurile Invictus sau cum se redescoperă ca atleți veteranii de război;De 15 ani, Alex Gâlmeanu (re)face aceeași fotografie;Ce faci dacă fiica ta se naște prea devreme?

DoR #30 - Pași mici (Iarnă 2017/18) Details

TitleDoR #30 - Pași mici (Iarnă 2017/18)
Author
LanguageRomanian
ReleaseDec 1st, 2017
PublisherMedia DoR
Rating
GenreNonfiction

DoR #30 - Pași mici (Iarnă 2017/18) Review

 • Oana Sipos
  January 1, 1970
  Una dintre cele mai bune numere DoR. Mi-au plăcut în mod special articolul Ceciliei Laslo, ”Sărutul lui Apollo” — o analiză despre felul în care tratăm femeile în România și ”Teoria pașilor mici” de Andreea Giuclea și Ani Sandu — care surprinde evoluția Simonei Halep și lupta cu ea însăși.
  more
 • Claudia Serbanescu
  January 1, 1970
  “Însemnări (mai) pe scurt”, “Teoria pașilor mici”, “O epidemie a neglijenței”, ''Greu de învins''
 • Ștefania Ioana Chiorean
  January 1, 1970
  Mi-a plăcut foarte mult acest număr, citind povești despre lucruri care iau timp, se dezvoltă în numeroși pași și poți urmări progresul ușor. Favoritul meu - din păcate - e articolul Scuipatul lui Apollo, care analizează situațiile discriminatorii pe care femeile din România trebuie să le suporte. Al doilea, a fost analiza Vacinului ROR și efectele negative aduse de nevaccinarea copiilor din ultimii doi ani. Pe ultima treaptă a podiumului a fost articolul despre Simona Halep și cum a ajuns in 20 Mi-a plăcut foarte mult acest număr, citind povești despre lucruri care iau timp, se dezvoltă în numeroși pași și poți urmări progresul ușor. Favoritul meu - din păcate - e articolul Scuipatul lui Apollo, care analizează situațiile discriminatorii pe care femeile din România trebuie să le suporte. Al doilea, a fost analiza Vacinului ROR și efectele negative aduse de nevaccinarea copiilor din ultimii doi ani. Pe ultima treaptă a podiumului a fost articolul despre Simona Halep și cum a ajuns in 2017 pe locul 1 în lume după ce a câștigat lupta împotriva propriei neîncrederi.
  more
Write a review