Katharina-koden
En sporløs forsvinning er et mysterium i seg selv. Men hva om den som forsvinner etterlater seg noe som gjør mysteriet enda større? Det er den tiden på året. For 24. gang på rad finner William Wisting frem papirene fra da Katharina Haugen forsvant. Saken ble aldri løst, og hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte. Samme dag får Wisting besøk på politihuset av den yngre etterforskeren Adrian Stiller, som arbeider med eldre og uløste saker i Kripos, såkalte cold cases. Den gamle Katharina-saken har forbindelse til en annen, gammel forsvinningsgåte. De to må gjøre felles sak, men samarbeidet med den kompliserte Adrian Stiller skal bli en utfordring for den erfarne Wisting. De to drevne etterforskerne må likevel finne et utgangspunkt de kan enes om, og bruke kreftene på å løse saken.

Katharina-koden Details

TitleKatharina-koden
Author
LanguageNorwegian
ReleaseAug 17th, 2017
PublisherGyldendal
Rating
GenreMystery, Crime

Katharina-koden Review

 • Henriette Haugli
  January 1, 1970
  Trist å vite at dette blir siste bok om William Wisting, hvert fall på en stund (i følge Jørn Lier Horst og VG), for jeg liker Wisting. Har likt godt å følge han, Line og de andre vi har blitt godt kjent med.Litt skeptisk på Adrian Stiller, men han er spennende, og jeg håper forsåvidt det er han Horst skal skrive om fremover.Saken var spennende, og det var artig å følge med på utviklingen!
  more
 • Lene
  January 1, 1970
  Den nyeste boka i serien om William Wisting, politietterforsker i Larvik/Stavern. Denne gangen er det et par gamle krimgåter fra omtrent 25 år tilbake i tid som kommer frem i lyset igjen når det dukker opp et nytt spor i en av dem som følge av ny teknologi. Som tidligere ser vi saken gjennom en kombinasjon av politiets synsvinkel -denne gangen både ved Wisting og en yngre etterforsker fra Kripos, og gjennom Wistings datters øyne, hun jobber som journalist for VG. Som før utfyller politiet og jou Den nyeste boka i serien om William Wisting, politietterforsker i Larvik/Stavern. Denne gangen er det et par gamle krimgåter fra omtrent 25 år tilbake i tid som kommer frem i lyset igjen når det dukker opp et nytt spor i en av dem som følge av ny teknologi. Som tidligere ser vi saken gjennom en kombinasjon av politiets synsvinkel -denne gangen både ved Wisting og en yngre etterforsker fra Kripos, og gjennom Wistings datters øyne, hun jobber som journalist for VG. Som før utfyller politiet og journalistens arbeid hverandre for leseren, og bildet om hva som kan ha skjedd kommer etterhvert sammen. Man kan kritisere bøkene i serien for på denne måten å følge den samme malen i flere bøker, men jeg synes det er helt greit, det fungerer godt. Boken er godt bygd opp med en spenning som stiger, og på et tidspunkt var den ganske vanskelig å legge fra seg. Lett å lese, god underholdning, jeg ser alltid frem til nye bøker i denne serien og synes denne boken svarte til forventningene. For ordens skyld er mitt inntrykk sannsynligvis preget av at jeg bor i Grenland der deler av handlingen foregår, det er alltid morsomt å lese bøker fra eget nærområde.
  more
 • Jan Arne Nygaard
  January 1, 1970
  Nok en velskrevet bok om troverdige Wisting av Jørn Lier Horst. Men denne gangen var handlingen etter min mening altfor forutsigbar, og boken er til tider faktisk ganske kjedelig. Den blir aldri skikkelig spennende.
 • Linda
  January 1, 1970
  Liker Wisting, men dette var ikke den mest spennende boka i serien akkurat. Litt tregt tempo som tar seg opp mot slutten.
 • Ann-Christin Berg
  January 1, 1970
  Her er min omtale av Katharina-koden. Linken fører til min bokblogg. https://mineboker.wordpress.com/2017/...
Write a review