Schaduwkinderen (Cirkel van het Kwaad, #1)
Wat is er twintig jaar geleden precies gebeurd? Jules' herinneringen aan die avond zijn vaag, het enige wat ze weet is dat haar vader dood is. Haar broer is veroordeeld voor de moord, maar Jules gelooft in zijn onschuld. Of spelen er dingen waar zij geen weet van heeft? Terwijl ze verbeten blijft zoeken naar antwoorden, stort ze zich op haar werk als officier van justitie en krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak die ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen.Cirkel van het kwaad is een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Schaduwkinderen is hiervan het spannende eerste deel.

Schaduwkinderen (Cirkel van het Kwaad, #1) Details

TitleSchaduwkinderen (Cirkel van het Kwaad, #1)
Author
Formatebook
LanguageDutch
ReleaseNov 16th, 2016
PublisherDe Crime Compagnie
ISBN9461092563
ISBN-139789461092564
Number of pages294 pages
Rating
GenreThriller

Schaduwkinderen (Cirkel van het Kwaad, #1) Review

  • Tamara De Cubber
    December 5, 2016
    Geweldig boek weer van Linda Jansma. Een zeer spannend verhaal met een actueel thema. Het leest vlot en je wilt constant verder lezen. Auteur heeft zich heel goed verdiept in de materie waardoor het verhaal geloofwaardig overkomt. Ook de titel Schaduwkinderen is heel goed gekozen en past volledig bij het verhaal.Zeker vijf sterren waard en ik ben super-benieuwd naar het volgende deel!
    more
  • Joop Liefaard
    December 6, 2016
    Dicht bij de ingang van de vliegbasis Leeuwarden explodeert een auto. De twee inzittenden, een man en een kind komen daarbij om het leven. Het politieonderzoek staat onder leiding van Officier van Justitie Jules Declerck. Het wordt haar en haar collega’s snel duidelijk dat het om een terroristische aanslag gaat. Na een tweede bomaanslag waarbij veel slachtoffers vallen en onder de dreiging van verdere escalatie moeten zij tot het uiterste gaan om de maatschappij te behoeden voor nog meer bloedve Dicht bij de ingang van de vliegbasis Leeuwarden explodeert een auto. De twee inzittenden, een man en een kind komen daarbij om het leven. Het politieonderzoek staat onder leiding van Officier van Justitie Jules Declerck. Het wordt haar en haar collega’s snel duidelijk dat het om een terroristische aanslag gaat. Na een tweede bomaanslag waarbij veel slachtoffers vallen en onder de dreiging van verdere escalatie moeten zij tot het uiterste gaan om de maatschappij te behoeden voor nog meer bloedvergieten.Linda Jansma (1967) debuteerde in 2010 met de thriller Caleidoscoop. Zij won er de Schaduwprijs 2011 mee, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Er volgden meer thrillers waarvan vooral Doelwit en Verbroken hoog gewaardeerd werden. Linda Jansma maakt indruk door de manier waarop zij actuele maatschappelijke thema’s en fictie weet te verweven tot robuuste en overtuigende thrillers. In Schaduwkinderen borduurt zij voort op dit idee en staat het islamitisch terrorisme centraal. Een gewaagd thema maar Linda Jansma heeft haar huiswerk goed gedaan en er een bijzonder verhaal van gemaakt.Schaduwkinderen, het eerste deel van een trilogie die de titel Cirkel van het kwaad meekreeg, kent twee verhaallijnen. De eerste gaat over het politieonderzoek naar de terroristische aanslagen en vormt de kern van het verhaal. De tweede gaat over het persoonlijk leven van Jules en de schokkende gebeurtenissen die zich daarin twintig jaar geleden voordeden en waarvan de gevolgen nog steeds grote invloed hebben op haar huidige denken en doen. Door deze tweede lijn wordt emotie en ontroering aan het verhaal toegevoegd waardoor het aanzienlijk aan kwaliteit wint.Terroristische aanslagen hebben altijd grote invloed op de samenleving. De maatschappij wordt er door ontwricht en de dreiging van nieuwe aanslagen versterkt een gevoel van angst en onveiligheid. De media spelen hierbij een belangrijke rol. Deze effecten van terrorisme komen in het boek slechts mondjesmaat aan de orde. Het toevoegen van een verhaallijn hierover zou Schaduwkinderen een extra dimensie hebben gegeven.De personages zijn goed uitgewerkt. Jules Declerck is een sympathieke, krachtige en professionele vrouw die niet alleen heel goed in haar werk is maar ook in het maskeren van de emotionele en kwetsbare kant van haar karakter. Onderzoeksjournalist Harry Simones voor wie zij ambivalente gevoelens heeft, wekt door zijn gedrevenheid soms irritatie op maar naarmate je hem beter leert kennen, groeit ook de waardering. Het verhaal zit goed in elkaar, er is een constant gevoel van dreiging aanwezig. In een heldere schrijfstijl die het lezen heel erg aangenaam maakt, werkt Linda Jansma toe naar een schokkende en tegelijkertijd ontroerende ontknoping. Het verhaal heeft een verrassend open einde dat veel goeds belooft voor het tweede deel van de Cirkel van het kwaad.Schaduwkinderen is een uitstekend begin van een veelbelovende trilogie. Het is een geloofwaardige en prettig geschreven thriller met goed uitgewerkte personages en spannende, intrigerende verhaallijnen.
    more
  • Hannie Snels
    November 29, 2016
    Schaduwkinderen van Linda Jansma Cirkel van het kwaad deel 1De cover is prachtig. Er staat een afbeelding op van een "schaduwkind". Als groot fan van Linda wil ik natuurlijk dit boek het liefst zo snel .ongelijk hebben zodat ik kan gaan lezen.Inmiddels is dit alweer het 9de boek van deze geweldig goede auteur. Maar het zal dit keer een trilogie worden. Dat is weer eens wat anders, dan dat we van haar gewend zijn. Meteen als je gaat lezen leer je Jules Declerck, zij is officier bij justitie kenne Schaduwkinderen van Linda Jansma Cirkel van het kwaad deel 1De cover is prachtig. Er staat een afbeelding op van een "schaduwkind". Als groot fan van Linda wil ik natuurlijk dit boek het liefst zo snel .ongelijk hebben zodat ik kan gaan lezen.Inmiddels is dit alweer het 9de boek van deze geweldig goede auteur. Maar het zal dit keer een trilogie worden. Dat is weer eens wat anders, dan dat we van haar gewend zijn. Meteen als je gaat lezen leer je Jules Declerck, zij is officier bij justitie kennen. Zij is op haar vrije dag aan het hardlopen. Ze is nog maar net niet onderweg als zij plots opgeschrokken word door een zeer harde knal. Het lijkt wel een bomexplosie. Ook al is het haar vrije dag, Jules keert meteen terug naar huis en ja, ook zij is inmiddels opgeroepen. Er is een auto geëxplodeerd. Hierbij komen een oudere man en een kind om.Vanaf hier gaat het verhaal verder en wordt steeds spannender. Wat een ontzettend goed geschreven verhaal is dit toch weer. Aan het eind lijkt het of dat alles helemaal weer eindigt zoals nodig is, maar dan blijft er toch nog iets in het verhaal openstaan waar je vragen bij hebt. Tja, voor het antwoord moet men dan natuurlijk wachten op deel 2 van Cirkel van het kwaad.Ja, Linda Jansma heeft dit keer een zeer prachtig eerste deel genaamd "Schaduwkinderen" geschreven. Er komen erg moeilijke onderwerpen in voor om over te schrijven. Helemaal top hoor !! Ik geef dit boek 5 sterren en vind dat die zeker dik verdiend zijn.
    more
  • Jil
    March 8, 2017
    Spannend verhaal gerelateerd aan actueel thema en zo benieuwd naar het vervolg! Mooie titel en ook naar de link in het verhaal. Laat het tweede deel maar snel uitkomen!
  • Veronique Wilbrink
    November 27, 2016
    Lees mijn review op mijn site http://koukleum.nl/2016/11/23/linda-j...
  • Mieke Schepens
    December 15, 2016
    Lees de recensie op mijn blog: https://graaggelezen.blogspot.nl/2016...
  • Justine
    January 6, 2017
    Een eerste kennismaking met Linda Jansma. En wat voor een. Dit verhaal is hard, messcherp, helaas heel actueel. Dit is het eerste deel van een driedelige serie, De cirkel van het kwaad. Wat zit dit goed in elkaar. Want, wie had er gedacht dat er kinderen, die hun ouders zijn verloren, in een AZC, worden weggehaald en gebruikt, ja je leest het goed, voor de martelaren van een groepering die zichzelf ‘korashan’ noemen. In het verhaal zijn het deze kinderen die ‘Schaduwkinderen’ worden genoemd. Nie Een eerste kennismaking met Linda Jansma. En wat voor een. Dit verhaal is hard, messcherp, helaas heel actueel. Dit is het eerste deel van een driedelige serie, De cirkel van het kwaad. Wat zit dit goed in elkaar. Want, wie had er gedacht dat er kinderen, die hun ouders zijn verloren, in een AZC, worden weggehaald en gebruikt, ja je leest het goed, voor de martelaren van een groepering die zichzelf ‘korashan’ noemen. In het verhaal zijn het deze kinderen die ‘Schaduwkinderen’ worden genoemd. Niemand die ze mist en niemand die zich om hen bekommert. Officier van Justitie, Jules Declerck, krijgt ermee te maken. Via een bom die te vroeg afgaat raakt ze verzeild in een wereld van geweld, aanslagen en een niets ontziende imam. Kinderen worden gehersenspoeld, om uiteindelijk te eindigen met een bomvest aan, midden in een druk winkelcentrum. Het is helaas een heel actueel onderwerp. Wanneer je gaat beginnen met het verhaal, wordt je stap voor stap mee genomen in het onderzoek, na een mislukte aanslag. Maken we kennis met Ismail, die het diep in zijn hart niet begrijpt. Maar ook komen we de journalist Harry tegen die op zijn eigen houtje op zoek gaat naar antwoorden en zich inzet, met gevaar voor eigen leven, om zijn buurjongen te redden. De rode draad van deze trilogie is de vrijlating van de broer van Jules. Dus alleen daarom wil je niet al te lang wachten op het vervolg. De spanning, die in het begin matig is, wordt stap voor stap opgebouwd. En dan ineens zit je helemaal in het verhaal en wordt je er letterlijk in meegezogen. Gaat het team op tijd zijn om nog een aanslag te voorkomen.
    more
  • Iris Herbosch
    February 25, 2017
    Aangrijpend boek, jammer genoeg zeer actueel...
  • Annette Overvoorde
    December 31, 2016
    >Mijn eerste reactie: “ Wauw! Dit boek barst uit zijn voegen, van spanning, snelheid, realistische vertelwijze, meeslepende verhaallijnen, het proeft naar meer, kan niet wachten op het vervolg, echt een “Jansma”.. maar dit , dit is een ECHT juweeltje! Een meesterwerk! ”>De schrijver Linda Jansma heeft hiermee een realistisch meeslepend verhaal neergezet. Met een zeer actueel thema. Met veel spanning en in snelle vaart lezen we over Jules Declerck die een explosie hoort, hier erg van schrik >Mijn eerste reactie: “ Wauw! Dit boek barst uit zijn voegen, van spanning, snelheid, realistische vertelwijze, meeslepende verhaallijnen, het proeft naar meer, kan niet wachten op het vervolg, echt een “Jansma”.. maar dit , dit is een ECHT juweeltje! Een meesterwerk! ”>De schrijver Linda Jansma heeft hiermee een realistisch meeslepend verhaal neergezet. Met een zeer actueel thema. Met veel spanning en in snelle vaart lezen we over Jules Declerck die een explosie hoort, hier erg van schrikt en snel in actie komt. Ze is absoluut geen softie, hard voor zichzelf en bevriend met haar ex Harry Simones, een journalist met blog. Harry heeft nog warme gevoelens voor Jules. Jules stelt alles op alles om na te gaan wat er aan de hand is en wie er verantwoordelijk zijn. Ze is er van overtuigd de daders spoedig op te laten pakken. Ze wil koste wat het kost, het oplossen. Met de nodige risico’s van dien.De auteur die meer actuele thema’s in haar boeken heeft verwerkt, heeft hiermee echt een juweeltje neergezet. Een prachtboek, in snelle zinnen en duidelijke verhaalstijl wordt er een heel spannend verhaal neergezet. Met een thema wat nog steeds speelt en dus heel actueel is. Het is levensecht en sommige stukken zijn zeer aangrijpend. Tijdens het lezen...gebeuren er ook soortgelijke dingen in de media. .dan is het net, of het zo in het “echt” gebeurt.Het is levensecht, maar wordt dan ook levenseng.. en dat is knap gedaan!
    more
  • Monique
    January 27, 2017
    Soms denk je dat een auteur zichzelf niet meer kan overtreffen... En soms doen ze dit dan dus wel... Mijn volledige recensie lees je via http://wp.me/p5934q-1GY
  • Liza
    March 4, 2017
    Ik wil nu zo graag deel 2 en deel 3 lezen! In het begin had Ik moeite om in het verhaal te komen. Er gebeurde namelijk naar mijn mening weinig boeiends. Totdat het echte verhaal daadwerkelijk begonnen. Een verhaal wat toepasselijk is op de hedendaagse realiteit waardoor je steeds meer dingen duidelijk beginnen te worden. Echt verassend goed geschdeven en een bizar einde. Ik kan daarom echt niet wachten op het vervolg!
    more
  • Janneke Maat
    March 6, 2017
    Wow! In de regel ben ik niet zo'n liefhebber van thrillers, zeker niet van Nederlandstalige schrijvers. Met dit boek maakt Linda Jansma voor mij een uitzondering op de ervaring. Goed geschreven, boeiend, geloofwaardig. Ik ben benieuwd naar haar ander werk. Het boek werd in de boekenclub aangeboden, proberen kan altijd dacht ik, ben blij dat ik dit boek gepakt heb.
    more
  • Eric
    January 9, 2017
    Met schaduwkinderen gaat de auteur nog een stapje verder dan de meeste andere spannende boeken die het actuele (zelfmoord)terrorisme als thema hebben. Ondanks dat dit werk gepresenteerd wordt als een eerste deel van een trilogie, is het volledig zelfstandig te lezen, daar het naast de inleiding tot het grotere plaatje - die de lezer nieuwsgierig moet maken naar wat volgen zal - toch vooral een mooi afgerond spannend verhaal bevat, dat op de achterflap slecht vermeld wordt als een zenuwslopende z Met schaduwkinderen gaat de auteur nog een stapje verder dan de meeste andere spannende boeken die het actuele (zelfmoord)terrorisme als thema hebben. Ondanks dat dit werk gepresenteerd wordt als een eerste deel van een trilogie, is het volledig zelfstandig te lezen, daar het naast de inleiding tot het grotere plaatje - die de lezer nieuwsgierig moet maken naar wat volgen zal - toch vooral een mooi afgerond spannend verhaal bevat, dat op de achterflap slecht vermeld wordt als een zenuwslopende zaak zie ze moet zien op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen. Jammer, want net die verhaallijn is in dit werk toch het belangrijkst. En dat verhaal mag er wezen! Zeer doordacht tekent Jansma een prachtige plot uit, die ze magistraal uitschrijft tot een pageturner om U tegen te zeggen, met zeer veel aandacht voor de personages en meer dan genoeg spanning om de lezer de 350 pagina's te laten verslinden voor die het goed en wel beseft. Op de valreep van 2016 uitgegeven, schaart het zich makkelijk in mijn top 5 van vorig jaar.
    more
  • Dennis Elten
    February 8, 2017
    Het nieuwste succes van Linda Jansma. Het boek Schaduwkinderen is heel actueel en raakt de kern met een vlijmscherpe preciesie. Het verassende element van dit boek is dat de focus erg ligt bij het handelen van de Openbaar Ministerie. Waar normaal agenten of slachtoffers gevolgd worden. Ik heb vol overgave van dit boek genoten. Er zat een goed tempo in het verhaal. De enige vraag die in mijn hoofd blijft spelen is waarom een serie. Dit boek is als standalone al ijzersterk. Top op heden een nomina Het nieuwste succes van Linda Jansma. Het boek Schaduwkinderen is heel actueel en raakt de kern met een vlijmscherpe preciesie. Het verassende element van dit boek is dat de focus erg ligt bij het handelen van de Openbaar Ministerie. Waar normaal agenten of slachtoffers gevolgd worden. Ik heb vol overgave van dit boek genoten. Er zat een goed tempo in het verhaal. De enige vraag die in mijn hoofd blijft spelen is waarom een serie. Dit boek is als standalone al ijzersterk. Top op heden een nominant voor mijn jaarlijkse top 5.
    more
  • Karpop
    December 12, 2016
    Eigen aantekeningenJules met broer Remi. Is veroordeeld voor moord vader, eindigt met kogel in hoofdKinderen ingezet voor bomaanslagen. Eerst bij vliegveld.Journalist, is ook vriendje. Kent Amir uit zijn flat. Amir wordt ontvoerd, Harry ook. Op boerderij vastgehouden Voorkomen aanslag in kerk: 2 kidsImam en broerKids uit asielzoekerscentrum Vrouw agent komt om
    more
  • Karina
    December 8, 2016
    actueel boeiend thema, geloofwaardig en spannend
  • Anke
    January 7, 2017
    goed boek over een actueel onderwerp. confronterend. viel qua spanning wel mee, daarom 1 ster minder. wel goed geschreven. met een open eind, ik ben benieuwd naar het volgende deel.
  • Freya
    January 14, 2017
    3.5
  • Wendy Wenning
    December 14, 2016
    http://www.passievoorboeken.com/schad...
  • Liesbeth Van der ven
    December 9, 2016
    Wat weer een topper!!
Write a review