Bite-Sized Magic (The Bliss Bakery, #3)
This third book in Kathryn Littlewood's acclaimed Bliss trilogy mixes the down-home heart-punch of Ingrid Law's Newbery Honor Book Savvy, the always-on-the-edge-of-chaos comedy of Cheaper by the Dozen, and a humorous magic all its own to create a thoroughly original confection, a delicious guilty pleasure for readers of all ages.Rose won back her family's magical Cookery Booke in an international baking competition in A Dash of Magic, the second novel in the series. Rose is now world famous—so famous, in fact, that Mr. Butter, head of the Mostess Corporation, has kidnapped her so that she can develop new-and-improved magical recipes for his company's snack cakes. With the magically enhanced Dinkies and Moony Pies, Mr. Butter plans to take over the world.Together with her brothers, their talking cat and mouse, and an unlikely team of bakers, Rose must overthrow Mr. Butter before he destroys civilization, one magically evil snack cake at a time.

Bite-Sized Magic (The Bliss Bakery, #3) Details

TitleBite-Sized Magic (The Bliss Bakery, #3)
Author
FormatHardcover
ReleaseFeb 11th, 2014
PublisherKatherine Tegen Books
Number of pages432 pages
Rating
GenreFantasy, Magic, Childrens, Fiction, Middle Grade, Family, Novels, Young Adult, Adventure, Juvenile

Bite-Sized Magic (The Bliss Bakery, #3) Review

  • Tanja Voosen
    January 8, 2017
    3,5 Sterne. Gefiel mir etwas weniger gut, als Band 1 und 2 :-)
  • Christina (A Reader of Fictions)
    December 12, 2013
    Actual Rating: 2.5 starsAfter receiving book three unsolicited, I decided to power through this middle grade series if I liked it well enough. Though I probably wouldn’t have picked it up on my own, I definitely do not begrudge the time that I spent hanging out with Rosemary Bliss. Like most middle grade, I think it’s probably only going to truly shine for young readers, but it was still enjoyable for me as an adult, or at least I play one in my daily life.Read the full review at A Reader of Fic Actual Rating: 2.5 starsAfter receiving book three unsolicited, I decided to power through this middle grade series if I liked it well enough. Though I probably wouldn’t have picked it up on my own, I definitely do not begrudge the time that I spent hanging out with Rosemary Bliss. Like most middle grade, I think it’s probably only going to truly shine for young readers, but it was still enjoyable for me as an adult, or at least I play one in my daily life.Read the full review at A Reader of Fictions.
    more
  • Dena (Batch of Books)
    February 12, 2014
    The only problem with the Bliss series is that every time I read one of the books, I have an uncontrollable urge to eat cake. And cookies. Or any other baked dessert.This is the third installment of the Bliss series, and I sincerely hope that it won't be the last! The ending left me hopeful that there will be more books. Although Bite-Sized Magic is part of a series, it can be read on its own. In this book, Rose is abducted by a sinister man looking to take over the world through the use of evil The only problem with the Bliss series is that every time I read one of the books, I have an uncontrollable urge to eat cake. And cookies. Or any other baked dessert.This is the third installment of the Bliss series, and I sincerely hope that it won't be the last! The ending left me hopeful that there will be more books. Although Bite-Sized Magic is part of a series, it can be read on its own. In this book, Rose is abducted by a sinister man looking to take over the world through the use of evil baked goods. He forces Rose to perfect the recipes until they are as evil as he is.Packed with light-hearted humor, Bite-Sized Magic is a delicious confection just begging to be devoured. Readers of all ages will love this delectable tale of cake-like proportions. It is funny, quick to read, and an all around treat! Kids will fall in love with Rose, her brothers (Ty will be happy!), and the comical team of assisting bakers. If you are looking for a great family read, give this series a try.Verdict: Another slice please!Content: Clean
    more
  • Faith
    February 27, 2015
    The one and only thing wrong with this book is it gave me the uncontrollable urge to eat something sweet.It was REALLY good! New unforgettable characters and unique recipes are introduced in this story. There is a new thrilling plot, as a new matter that once again brings the world's fate into the hands of Rosemary Bliss. You will be on the edge of you seats on the newest amazing book of the Bliss series. I hope it won't be the last!
    more
  • A
    May 3, 2014
    Brilliant book to round out the series. I love the La Cage Aux Folles conflict toward the end. Thoroughly enjoyable and a solid critique of the food industrial complex.
  • Risa Nuraini
    February 17, 2017
    Rosemary Bliss menjadi pemenang termuda kontes Gâteaux Grands dan mendapatkan kembali buku resep rahasia milik keluarganya. Selain mendapatkan buku resep, ia juga mendapatkan ketenaran yang membuatnya tidak nyaman. "Bagi Rosemary Bliss, ketenaran bukan adonan sembarangan."Namun, keluarnya peraturan pemerintah yang mengharuskan pengusaha dengan jumlah karyawan kurang dari seribu berhenti beroperasi, membuat keluarga Bliss harus menghentikan pembuatan kue. Hingga akhirnya sebuah ide muncul untuk m Rosemary Bliss menjadi pemenang termuda kontes Gâteaux Grands dan mendapatkan kembali buku resep rahasia milik keluarganya. Selain mendapatkan buku resep, ia juga mendapatkan ketenaran yang membuatnya tidak nyaman. "Bagi Rosemary Bliss, ketenaran bukan adonan sembarangan."Namun, keluarnya peraturan pemerintah yang mengharuskan pengusaha dengan jumlah karyawan kurang dari seribu berhenti beroperasi, membuat keluarga Bliss harus menghentikan pembuatan kue. Hingga akhirnya sebuah ide muncul untuk membuat kue secara cuma-cuma untuk seluruh warga Calamity Falls. Kue pun dibuat, Rose dan Gus (kucing yang bisa bicara) membagikan kue bersama.Disanalah kisah Rose dimulai... Ia bertemu dengan Tn. Kerr dan Tn. Butter dari perusahaan Mostess (perusahaan pembuat kue yang masih beroperasi). Rosemary ditahan dan diberi tugas untuk menyempurnakan lima resep kue monster-zombie. Mereka membutuhkan kue, pai, kukis, dan donat. Sesekali makan yang manis bisa mengingatkan orang akan betapa manisnya hidup ini. – Hal 32Jangan menyiksa diri. Cobalah tidur nyenyak. Itu jalan keluar kucing untuk masalah apa pun: tidur. Apa yang perlu dilakukan selalu akan lebih jelas besok paginya. – Hal. 64Kisah itu mirip ekor, harus panjang, kuat dan menarik. – Hal 89
    more
  • Emily
    February 24, 2014
    This was my least favorite of the 3 Bliss novels. Though I still thoroughly enjoy the characters and Littlewood's writing style, this plot seemed way out of left field. While I am all for encouraging young people to avoid preservative laden, processed foods, this tale was over the top with the evil "Mostess Snack Company" and poorly connected to the first 2 stories of the series. Several elements made no sense based on what we know from the previous books. (view spoiler)[ If Lily had become a fa This was my least favorite of the 3 Bliss novels. Though I still thoroughly enjoy the characters and Littlewood's writing style, this plot seemed way out of left field. While I am all for encouraging young people to avoid preservative laden, processed foods, this tale was over the top with the evil "Mostess Snack Company" and poorly connected to the first 2 stories of the series. Several elements made no sense based on what we know from the previous books. (view spoiler)[ If Lily had become a famous tv chef using the Bliss family cookbook, how could she possibly have been spending time developing world conquering recipes for Mostess without anyone's knowledge? Why did she just disappear after the contest of book 2? Rose could find Lily's copy of Albatross' Apocrypha, but evil Mr. Butter wouldn't have thought to have her room searched after she disappeared? Mr. Butter is actually related to the Bliss family, but has no knowledge of magical baking -- and why was this element of the plot even brought up only to be immediately dropped? Lots and lots of people are gaining direct knowledge of the Bliss' magical ways, and with so many magical occurrences at very public events with tv cameras watching,etc. Kind of goes against hundreds of years of Bliss family secrecy. (hide spoiler)] Anyway, there were just too many elements that didn't fit, or just plain didn't make any sense. This is still a fun series of books for tweens that love to read, just like mine.
    more
  • Desty
    December 18, 2013
    Setelah memenangkan kompetisi Gateaux Grands dan mendapatkan kembali buku resep rahasia keluarga Bliss, Rose menjadi terkenal. Toko kue keluarganya pun kembali beroperasi dengan normal. Namun kondisi ini tidak berlangsung lama, karena tiba-tiba keluar peraturan yang melarang industri roti rumahan untuk berproduksi. Belum cukup dengan masalah tersebut, Rose pun diculik dan dipaksa bekerja pada sebuah perusahaan bernama Mostess. Tn. Butter pemiliknya meminta Rose untuk memperbaiki resep-resep kue Setelah memenangkan kompetisi Gateaux Grands dan mendapatkan kembali buku resep rahasia keluarga Bliss, Rose menjadi terkenal. Toko kue keluarganya pun kembali beroperasi dengan normal. Namun kondisi ini tidak berlangsung lama, karena tiba-tiba keluar peraturan yang melarang industri roti rumahan untuk berproduksi. Belum cukup dengan masalah tersebut, Rose pun diculik dan dipaksa bekerja pada sebuah perusahaan bernama Mostess. Tn. Butter pemiliknya meminta Rose untuk memperbaiki resep-resep kue yang akan diperdagangkan oleh perusahaan Mostess. Tetapi ternyata ada rencana jahat untuk menguasai dunia dibalik semua kejadian itu.Well...bisa dibilang tidak ada yang baru dari petualangan Rose. Meski sekarang dia terkurung di dalam sebuah pabrik roti, dengan nyawa oran tuanya yang menjadi taruhannya. Sekali lagi Rose dibantu oleh kedua saudaranya, Ty dan Sage. Jujur saja, saya nyaris bosan membaca buku ketiga ini. Kisahnya nyaris datar. Kalaupun ada pesan moral yang bisa saya petik adalah jangan banyak makan kue yang berpengawet. :))
    more
  • Amanda
    August 28, 2014
    It is with a sense of relief that I finish this series...though the author did, of course, put in a tiny little ominous bit from semi-evil Aunt Lily to hang over the ending just as a way to leave the series open. Aunt Lily seriously needs to be MORE; she either needs to commit to being all evil or coming around to loving the family and leaving the bad guys. This wishy-washy non-bad guy that she is really doesn't move me. Bad guys need to be BAD.Finally got to see Rose work with her brothers here It is with a sense of relief that I finish this series...though the author did, of course, put in a tiny little ominous bit from semi-evil Aunt Lily to hang over the ending just as a way to leave the series open. Aunt Lily seriously needs to be MORE; she either needs to commit to being all evil or coming around to loving the family and leaving the bad guys. This wishy-washy non-bad guy that she is really doesn't move me. Bad guys need to be BAD.Finally got to see Rose work with her brothers here and come into her own some, but hoo boy, did it take for-ev-er to happen! I wish that I could love this series, but I was constantly forcing myself to just get through the books because of the low self-esteem issues, the family issues, the writing dragging throughout, the trying to hard to be poetic, etc.Don't know if I will recommend these at all.
    more
  • Jokolz Ishida
    September 25, 2015
    Este libro definitivamente no funciono conmigo. La saga en sí se me hizo aburrida, pero especialmente este ultimo libro el cual tuve que obligarme a leer por las ultimas dos semanas. No le doy una estrella por que esa me la suelo reservar para las aberraciones que nunca debí leer.Lo bueno:Los personajes están bien descritos.Lo malo: Las situaciones se resuelven ridículamente sencillas.El libro es un conjunto de instrucciones que se repiten ciclicamente.Algunas situaciones son absurdas (aun consi Este libro definitivamente no funciono conmigo. La saga en sí se me hizo aburrida, pero especialmente este ultimo libro el cual tuve que obligarme a leer por las ultimas dos semanas. No le doy una estrella por que esa me la suelo reservar para las aberraciones que nunca debí leer.Lo bueno:Los personajes están bien descritos.Lo malo: Las situaciones se resuelven ridículamente sencillas.El libro es un conjunto de instrucciones que se repiten ciclicamente.Algunas situaciones son absurdas (aun considerando que es un libro para niños).Realmente no sé para que edades esta dirigido específicamente. Yo lo hubiera leído a los seis años y tal vez no me hubiera aburrido tanto.
    more
  • Hillary
    March 5, 2015
    I loved the Bliss trilogy especially the last book. Bite-Sized Magic of course stressed the importance of family love. During the third book, Rose has learned so much about her family magic and her own gift. She goes through many difficult choices and a dangerous time. But in the end, she is rewarded with her birthday wishes and the love of her family. Not to mention Rose saved the world, AGAIN. I loved these books and recommendto anyone who loves a cute and clever story line. Bliss series!!
    more
  • Zomick's Bakery
    November 4, 2014
    Interesting fantasy book full of adventures. Kids love it, at least mine do. Even I have read it, and must admit it can enjoyable even by adults. Funny thing is that the author of the book that regularly comes to my Zomick's bakery trade it for weekly supply of a olive challah bread!!!
    more
  • Grace
    January 20, 2017
    I thought this book was okay. I didn't like this book as much as the other two because nothing SUPER exiting really happened compared to the other books. I just didn't have as much fun reading this book as the others. And It felt like the author ran out of ideas so it got more and more boring.
    more
  • Carrie
    January 19, 2015
    AMAZING!!!!!!
  • Cintya Larasinta
    May 6, 2015
    Aku paling suka bagian Akhir yang begitu mengharukan. Tetapi ada moment yang mrmbuatku tertawa nan kocak. Kakak beradik benar2 menarik dan lucu tapi aku lebih suka Rose.
  • Sely
    March 25, 2017
    at the beginning Rose and Gus, reminded me a lot of Kiki and Jiji.
  • Kartika Nurfadhilah
    October 13, 2013
    "...Rose hampir menangis ketika menatap matanya yang ditulis dalam Bliss Cookery booke:Lady Rosemary Bliss."" Dia telah diterima dalam tradisi yang begitu kuno. Dia telah menciptakan penawarnya sendiri dan dialah pembuat roti keluarga Bliss yang sejati. Namanya, tercetak dalam kaligrafi kumo adalah pemandangan terindah yang pernah dilihatnya." Halaman 343-344. Jadi, Bite sized magic ini adalah seri terakhir Bliss. Cerita diawali oleh euforia yang masih belum hilang setelah Rosemary Bliss memena "...Rose hampir menangis ketika menatap matanya yang ditulis dalam Bliss Cookery booke:Lady Rosemary Bliss."" Dia telah diterima dalam tradisi yang begitu kuno. Dia telah menciptakan penawarnya sendiri dan dialah pembuat roti keluarga Bliss yang sejati. Namanya, tercetak dalam kaligrafi kumo adalah pemandangan terindah yang pernah dilihatnya." Halaman 343-344. Jadi, Bite sized magic ini adalah seri terakhir Bliss. Cerita diawali oleh euforia yang masih belum hilang setelah Rosemary Bliss memenangkan kompetisi Gala des GAteaux Grands -selain berhasil mendapatkan kembali Cookery Booke. Buku resep ajaib milik keluarga Bliss. Akan tetapi, ternyata ketenaran tidak mampu membuatnya bahagia di mana ia tidak lagi bebas membuat roti yang dicintainya. Masalah bermula ketika undang- undang yang ditetapkan pemerintah untuk menutup seluruh toko roti di seluruh AMerika yang tidak mempunyai cukup banyak pegawai dan toko roti keluarga Rose termasuk diantaranya, maka setelah undang-undang konyol itu toko roti milik keluarganya resmi tutup. Tutupnya toko roti Bliss berdampak suram pada kehidupan Calamity Falls. Suatu ketika dirinya sedang mengantarkan kue untuk cowok yang disukainya, tiba-tiba dirinya disekap dan dibawa menuju tempat asing. Tempat asing itu adalah kompleks perusahaan roti dan kue Montess. Supaya Rose bisa bebas dan kembali ke rumahnya, ia didesak dan diwajibkan untuk merevisi resep-resep produk Montess yang akan dikembangkan. Namun, Rose menemukan bahwa resep-resep yang akan dikembangkan oleh Montess dapat berdampak buruk dan mengakibatkan siapa pun yang memakannya akan menjadi 'zombie' lalu menjadikan perusahaan Montess mengendalikan perdagangan roti dan kue di seluruh dunia, dan menjadikan setiap siapa pun yang memakannya menjadi budaknya. Tentu saja Rose tidak akan membiarkan hal itu terjadi, hanya saja masalah menjadi tambah pelik ketika Montess menyandera keluarga. Kini yang berada dalam bahaya bukan hanya dirinya tapi seluruh keluarganya pun dalam bahaya. Lantas apa yang akan Rose lakukan demi menyelmatkan keluarganya dan dunia dari cengkeraman Montess bakery? " Selama ini, Rose dalam hati selalu penasaran bagaimana rasanya termasyhur. Sekarang, dia tahu jawabannya. Rasanya seperti menjadi ikan hias di akuarium." Halaman 2 * Hore! Siapa pun yang berhasil menyelesaikan Bite sized akan tersenyum-senyum. Alur ceritanya sangat menarik dan terkadang membuat tersenyum karena kekonyolan yang diceritakan oleh Miss Kathryn Littlewood. Dari seri awal memang ngga pernah gagal buat membayangkan kue (dalam versi enaknya-makin enak saat ngebayain tengah hari lagi puasa huhuhuhu). Bagian yang paling gue suka adalah ketika Rose membacakan resep resep dari Apokrif Cookery Booke yang menyangkut sejarah. Bagin favorit lain adalah interaksi Rose dengan staff PKMM (Produk Konsumsi Mirip Makanan) yang namanya mengingatkan gue akan event kreativitas mahasiswa yang mengusung inovasi hahahahah Awalnya staff PKMM itu kayak robotlah dan jutek sih namun sejak kedatangan tidak terduga ROsemary, perlahan membuat sikap staff PKMM terbuka dan ramah juga ternyata. Kerja sama staff PKMM( Marge, Melanie, Felanie, dkk) dan Ros itu seru hehihihih. Ceritanya bener-bener anak-anak bangetlah. Imajinasinya dan pemikiran juga tingkah tokoh-tokohnya yang konyol dan polos. Dan gue akuin, ROsemary memang jenius roti terbukti ketika akhirnya dia berhasil menemukan kue penawar zombie yang belum tercantum dalam Cookery Booke. Empat bintang untuk Bite Sized ngga berlebihan kooo malah sebernernya sih 4.5 bintang, ya. Plus setengahnya dari covernya yang cantik banget sih, ah dari seri awalnya aja memang udah sukses menarik perhatian ko. COvernya yang cantik dan manis serta glitter warna biru ELF heuheueheu di pinggiran buku makin kice deh.
    more
  • Lisen
    February 11, 2016
    The book I read is called 1CThe Bliss Family Bite sized magic 1D. The author's name is Kathryn Littlewood. Kathryn Littlewood has written the following books: Bliss (Bliss novel), A dash of magic (Bliss Novel), Bite Sized Magic (Bliss novel) and Sweet (Bliss trilogy). The book is fiction. The genre of the book is mystery and adventure. I chose to read this book because after I read the first book (Bliss) I really wanted to know what was going to happen next, I couldn 19t get the second book (A d The book I read is called 1CThe Bliss Family Bite sized magic 1D. The author's name is Kathryn Littlewood. Kathryn Littlewood has written the following books: Bliss (Bliss novel), A dash of magic (Bliss Novel), Bite Sized Magic (Bliss novel) and Sweet (Bliss trilogy). The book is fiction. The genre of the book is mystery and adventure. I chose to read this book because after I read the first book (Bliss) I really wanted to know what was going to happen next, I couldn 19t get the second book (A dash of magic) though.The book is about how Rose Bliss has won back her family's magical cookbook but that causes her fame. She is then kidnapped and taken to a mysterious baking factory and is forced to bake for the owners of the factory.The story takes place in Calamity Falls which is a city in the book. The central characters are Rose, Gus (Rose 19s cat), the five cookers; Ning, Gene, Felanie, Melanie and Marge, Mr.Kerr and Mr.Butter. Rose 19s challenge is to stop Mr.Butter and Mr.Kerr from using the addictive cookies to make an army of cookie loving zombies by making an antidote for the addictive cookies Rose accidentally made. Rose becomes very good friends with Marge and the other bakers. The general plot is the baking factory. The conflict is between Mr.Butter & Mr.Kerr and Rose. Mr.Butter and Mr.Kerr want Rose to stay and make the addictive cookies, while Rose wants to leave and go home to her family. The story made me feel angry and happy. It made me feel angry when Mr.Butter and Mr.Kerr just forced Rose to bake for their factory. It made me feel happy when Rose managed to find an antidote for the cookies and when she got to see her family. The baking factory was exciting but not so believable because there were many machines that don 19t exist and they easily got moon cheese (moon is made out of cheese in the book) using robots. The characters felt real but not Gus because he is a cat that can talk but cats can 19t talk. There were funny bits with Gus but not so many scary bits. The story made me think about slaves where people were forced to do things. I didn 19t learn much from the story. My favourite part of the book was when Gus used the Jamline (when a cat passes a message on to another cat until the message reaches its destination) to tell Rose 19s parents that they were in the baking factory. I really liked the book because it was mysterious and I was always wondering how Rose would make an antidote without Mr.Butter and Mr.Kerr knowing. I would recommend this book to a friend. I recommend this book for the age 7-12. I give this book a 7 out of 10.
    more
  • Ira Book Lover
    September 2, 2014
    Sebenarnya sih untuk ceritanya cuma 3 bintang, tapi covernya yang cantik dan sisi halamannya yang sparkling blue selalu jadi alasan saya untuk memberi bonus 1 bintang :DSayang, untuk buku ketiga ini, sisi halaman sparkling blue-nya memudar karena bukunya selalu saya bawa saat pergi ke kantor, berharap dapat mencuri-curi waktu untuk membaca saat bos tidak melihat.*eh*. Tapi ujung-ujungnya saya tetap hanya bisa membaca saat weekend dan selesai sekali duduk. Tahu begini bukunya saya tinggal saja di Sebenarnya sih untuk ceritanya cuma 3 bintang, tapi covernya yang cantik dan sisi halamannya yang sparkling blue selalu jadi alasan saya untuk memberi bonus 1 bintang :DSayang, untuk buku ketiga ini, sisi halaman sparkling blue-nya memudar karena bukunya selalu saya bawa saat pergi ke kantor, berharap dapat mencuri-curi waktu untuk membaca saat bos tidak melihat.*eh*. Tapi ujung-ujungnya saya tetap hanya bisa membaca saat weekend dan selesai sekali duduk. Tahu begini bukunya saya tinggal saja di rumah :DKembali ke keluarga Bliss. Rose yang dua minggu lalu memenangkan kontes masak terkeren mulai merasakan bagaimana tidak enaknya jadi orang terkenal. Saking kesalnya, Rose berharap dia tidak perlu membuat roti lagi. Dan jleb...harapannya terkabul. Tiba-tiba pemerintah mengeluarkan aturan bahwa toko roti kecil tidak boleh lagi beroperasi untuk mendapatkan keuntungan. Jadi toko roti Bliss pun tidak bisa lagi beroperasi. Dan itu artinya, Calamity Falls terancam kacau lagi. Untung ibu Rose menemukan ide untuk tetap membuat roti, tapi membagikannya secara gratis, setidaknya untuk sementara, karena kalau begitu terus lama-lama mereka bisa bangkrut.Seakan belum cukup direpotkan oleh undang-undang, Rose juga direpotkan oleh Tn. Butter, pemilik perusahaan Mostess, perusahaan kue besar dengan ribuan karyawan, yang menculik Rose dan memaksanya untuk menyempurnakan resep kue ajaib dengan maksud jahat. Nah, berhasilkah Rose dan keluarganya menghentikan rencana jahat Tn. Butter? Pasti berhasil dong. Caranya? Silakan baca sendiri bukunya :D Yang pasti buku ini lumayan kocak dengan kehadiran Ty, Sage, serta Gus dan Jacques. Sayang Leigh sudah sembuh dari mantra Lily, padahal Leigh lucu sekali di buku sebelumnya.Dan saya masih kurang suka dengan Rose. Walaupun dia berhasil menyempurnakan kudapan yang bahkan Lily pun tak bisa melakukannya, tapi penyakit kurang percaya diri Rose kadang-kadang masih kumat. Saya jadi gregetan dibuatnya. Untunglah tidak separah buku-buku sebelumnya. Dan sebagai hadiahnya, Rose mendapatkan sesuatu yang begitu berharga di akhir kisah.Yang paling saya suka dari kisah ini adalah bagaimana cara para tokoh protagonisnya melawan tokoh antagonis. Mereka mengajarkan kalau kejahatan hanya bisa dikalahkan dengan cinta.*eaaaaaa*. Jadi, alih-alih melawan orang jahat dengan kejahatan, lebih baik memberikan mereka limpahan kasih sayang sehingga mereka sadar. Ah, seandainya saja kue yang mengandung bahan "Kasih Ibu" itu benar-benar ada.
    more
  • Klaudia Janek
    October 30, 2014
    This is the conclusion to the Bliss trilogy. Rose has recovered the family’s magical Cookery Booke. She is the most famous baker in the world and she is getting rather tired of the paparazzi following her around. She wishes that her life would get back to normal. Then she is kidnapped by the Mostess Snack Cake Corporation. She is being forced to rewrite their recipes because their sales are declining. They believe that it is because of mom and pop bakeries. The Mostess Corporation is determined This is the conclusion to the Bliss trilogy. Rose has recovered the family’s magical Cookery Booke. She is the most famous baker in the world and she is getting rather tired of the paparazzi following her around. She wishes that her life would get back to normal. Then she is kidnapped by the Mostess Snack Cake Corporation. She is being forced to rewrite their recipes because their sales are declining. They believe that it is because of mom and pop bakeries. The Mostess Corporation is determined to put all other bakeries out of business and they need Rose and her magical ingredients to do it. The Bliss family is doing all they can to save Rose, without getting themselves tangled up in corporate misdeeds.Just like the other two books, this book is filled with humor, suspense and adventure. On the surface the Mostess Snack Cake Corporation seems like the perfect place to get your fill of snack cakes. It’s what lies underneath that is scary. For adults, this would seem like an exaggerated corporate scandal. I’m not sure young readers would pick up on this. But they would pick up on the message of supporting your local business. They are nice and friendly. The family is also working together to solve a mystery. It’s nice to see siblings, who sometimes fight, to work towards the good of the family.If you have the first two books in your library, you have to buy the conclusion to the trilogy. It’s perfect for advanced Upper-El and middle school readers. There are a lot of pages, but the text size is larger and so are the margins. There are some illustrations sprinkled throughout the book, which add to the story. The author is a writer, author and comedienne and I think that comes through in her writing. The book cover changed a little bit. The first two books had raised font with glossy and matte cover art. The third book cover is all glossy and looks like the budget was cut. But the illustrator still did a really nice job and the theme of the book covers fit nicely with each other. It’s a good magical adventure that will appeal to readers who are drawn to cooking and baking. I would put the three books on display together to encourage readers to start the trilogy.
    more
  • Regina Putri
    May 3, 2015
    Trilogi ini benar-benar membangkitkan kegilaan saya pada kue >_<Mungkin kalau toko roti Bliss benar-benar ada,aku akan mengunjunginya setiap hari dan menghabiskan rotiSeri ini benar-benar menakjubkan,pembaca dibawa menuju petualangan keluarga Bliss yang sangat seru dan mudah dinikmati karena penulis menggunakan kalimat dan deskripsi yang mudah dipahami.Aku sangat suka persaudaraan Rose dengan Ty dan Sage,mereka memang masih remaja dan anak-anak tetapi saling memikirkan dan mereka sangat me Trilogi ini benar-benar membangkitkan kegilaan saya pada kue >_<Mungkin kalau toko roti Bliss benar-benar ada,aku akan mengunjunginya setiap hari dan menghabiskan rotiSeri ini benar-benar menakjubkan,pembaca dibawa menuju petualangan keluarga Bliss yang sangat seru dan mudah dinikmati karena penulis menggunakan kalimat dan deskripsi yang mudah dipahami.Aku sangat suka persaudaraan Rose dengan Ty dan Sage,mereka memang masih remaja dan anak-anak tetapi saling memikirkan dan mereka sangat menyenangkan.Seri yang ketiga mengisahkan penculikan Rose oleh Tn.Butter dan Tn.Kerr untuk menyempurnakan resep-resep Mostess Snack Cake Corporation setelah toko roti keluarganya ditutup oleh pemerintah.Bahayanya,dari situ dihasilkan kue-kue jahat yang akan dimanfaatkan untuk menguasai dunia dengan menciptakan zombie yang akan kecanduan dengan kudapan Mostess.Rose tak punya pilihan setelah Tn.Butter menyandera Purdy,Albert dan Balthazar.Namun diam-diam,ia menciptakan kudapan penawar dan menyusun strategi untuk menghentikan perusahaan Mostess.Meski begitu Rose tidak bisa berjuang sendirian.Ia membutuhkan bantuan,dan beruntung dia mendapatkan uluran tangan dari orang-orang di sekitarnya.Konflik diseri terakhir ini memang yang paling menegangkan dari seri-seri sebelumnya,bahkan aku bisa membayangkan ketegangan yang dirasakan Rose setiap Tn.Butter dan bahan-bahannya yang berbahaya nyaris menghancurkan rencananya.Aku kagum dengan sosok Rose sebagai pembuat roti yang masih 12 tahun tapi sangat berani dan berhasil menegakkan kebenaran.Ia memang sering mengalami jatuh dan ketakutan akan kalah,namun keluarga,kucing,dan tikusnya selalu mendorongnya agar dapat bangkit.Deskripsi rasa kudapan-kudapan sangat menjiwai,sampai aku merasa sudah memakannya selama membaca buku.Cover dari setiap buku menjadi salah satu daya tarik yang kusukai dengan warna birunya yang mendominasi.Tidak hanya dibawa hanyut dalam petualangan,pembaca juga akan menerima banyak amanat tersirat maupun tersurat.Selain itu juga menambah beberapa pengetahuan dalam hal kudapan yang tidak banyak orang awam tahu.Ini sudah menjadi salah satu dari novel yang sangat kusukai.
    more
  • Penny McGill
    February 20, 2014
    It's safe to say that this series is the most read in our house. It would have been edged out by anything Laura Ingalls Wilder but the compelling blend of magic and baking have pushed aside our passion for all things pioneer (it still comes back in to favour when people are feeling unwell, it seems there is nothing as comforting as Ma, Pa, Laura, Mary and Carrie). Anyway Kathryn Littlewood returns us to the world of the Bliss Family Bakery and somehow comes up with an idea that is crazy and beli It's safe to say that this series is the most read in our house. It would have been edged out by anything Laura Ingalls Wilder but the compelling blend of magic and baking have pushed aside our passion for all things pioneer (it still comes back in to favour when people are feeling unwell, it seems there is nothing as comforting as Ma, Pa, Laura, Mary and Carrie). Anyway Kathryn Littlewood returns us to the world of the Bliss Family Bakery and somehow comes up with an idea that is crazy and believable at the same time - sweet Rosemary Bliss is kindapped by the competitive owner of Mostess Bakery Corporation and forced to rewrite their 5 most popular recipes to include the magic ingredients that are found in the Cookbooke. Brave Rosemary is blackmailed into cooperating and finds friends among the corporate bakers in their giant production kitchen but isn't really alone as Gus the talking cat is along for the ride. He is reassuring and funny throughout what could be a very scary kidnapping scene and the following mean behaviour of the man known as Mr. Butter, the owner of Mostess Corporation. When Rose is joined by her parents and grandfather figure the stakes are even higher as Mr. Butter threatens their safety and Rose works away even harder to improve the recipes.At our house we love this series for the great glimpse into a large family and the daily wonder of running a magical bakery where ingredients like lightning or moon cheese have to be found and used in baking. I love suggesting this series to kids because it has a pace that you are forced to keep up with as you constantly wonder what will happen next. Add to that the thrill of baking things like "Cookies of Truth" made for their local fibbing neighbour, "Calm Down Cakes" for their intense Scottish babysitter and the "Adventurous Apple Turnovers" the family makes for their local group of librarians and this book series just can't miss.
    more
  • Mathilde / Ikvindlezenleuk
    July 27, 2014
    Roos is 12 jaar en heeft het hoogste bereikt wat je als bakker kunt bereiken. Het Gala des Grands Gâteaux winnen. Sinds die tijd staan de journalisten en fotografen constant om haar huis heen. Roos vindt het vreselijk. Ze kan niets meer doen zonder dat er mensen naast haar staan. Ook de rest van de familie wordt er gek van. Daarom gaan ze magische koekjes bakken, om de journalisten weg te krijgen. Een paar dagen later wordt Roos ontvoerd. Gelukkig heeft ze Per, de pratende kat bij zich en is ze Roos is 12 jaar en heeft het hoogste bereikt wat je als bakker kunt bereiken. Het Gala des Grands Gâteaux winnen. Sinds die tijd staan de journalisten en fotografen constant om haar huis heen. Roos vindt het vreselijk. Ze kan niets meer doen zonder dat er mensen naast haar staan. Ook de rest van de familie wordt er gek van. Daarom gaan ze magische koekjes bakken, om de journalisten weg te krijgen. Een paar dagen later wordt Roos ontvoerd. Gelukkig heeft ze Per, de pratende kat bij zich en is ze niet helemaal alleen. Ze wordt meegenomen naar Meestes, een megabakkerij met meer dan 1000 medewerkers. Meneer Boter, de directeur, wil dat Roos een paar recepten voor hem verbeterd. Zal het Roos lukken om de recepten te verbeteren? Waarom wil meneer Boter eigenlijk dat de recepten verbeterd worden? Missen de ouders van Roos haar al? Wat gaan ze doen om haar te vinden? Lees zelf het boek om antwoord te krijgen op deze vragen. Mijn mening: ★★★★☆ - goed Ik heb het eerste deel gelezen en vond dat een leuk boek. Ik was benieuwd hoe het verder ging met Roos en haar familie. Ik heb deel 2 nog niet gelezen, maar dit 3e deel heb ik gewonnen bij Van Holkema & Warendorf. Het is een spannend verhaal waarin magische koekjes voorkomen. Ik vind het leuk dat magische koekjes zouden kunnen bestaan. Je zou er problemen mee kunnen oplossen, net zoals in het boek gebeurt. De koekjes die gebakken worden klinken allemaal lekker. Ik zou ze graag willen proeven. Ik vond het ook een grappig boek. Ik moest af en toe erg lachen. Je ziet sommige dingen voor je, zoals een bakker die helemaal onder de bloem zit. Ik zou dit boek aanraden aan alle kinderen vanaf 10 jaar die het leuk vinden om een boek te lezen waar lekker eten en magie in voor komtEen uitgebreidere recensie staat op mijn website Ikvindlezenleukhttp://www.ikvindlezenleuk.nl/2014/07...
    more
  • Ms. Yingling
    March 18, 2014
    In A Dash of Magic, Rose won a prestigious baking competition and retrieved her family's magical cookbook from the evil Lily. This third book in the Bliss series finds Rose's family trying to cope with the new law that small bakeries can no longer operate. Since the smooth running of their town depends on the baked goods they provide, they decide to give the items away for a while, but Rose is kidnapped by Mr. Butter and Mr. Kerr of the Mostess Bakery. They want her to tweak the recipes of their In A Dash of Magic, Rose won a prestigious baking competition and retrieved her family's magical cookbook from the evil Lily. This third book in the Bliss series finds Rose's family trying to cope with the new law that small bakeries can no longer operate. Since the smooth running of their town depends on the baked goods they provide, they decide to give the items away for a while, but Rose is kidnapped by Mr. Butter and Mr. Kerr of the Mostess Bakery. They want her to tweak the recipes of their top five Food Like Consumer Products. It turns out that they are the front line of the Society of the Rolling Pin, an evil organization that is responsible for dental caries and obesity. Mr. Butter wants to make his products so irresistible that people are willing to kill for them. In order to make Rose do their bidding, they kidnap her family as well. With the help of the Mostess bakers, Rose does tweak the recipes, but also makes the antidotes. Is this enough to save her family and escape from the evil clutches of Mostess?Strengths: I am very impressed by how different each book is. The first concerns the bakery in the small town, the second goes to Paris, and this one takes us inside an evil corporation. This makes me look forward to another book. Lots of fun details about different magical recipes, and Rose is an engaging main character. Even better-- I have a lot of boys loving this series. Very fun and clever.Weaknesses: Veers into slap stick a little more than I like, but the target demographic doesn't mind this.
    more
  • Becky Keir Grace
    April 24, 2014
    I loved this series! In this 3rd book in the Bliss series Rose and Gus, the cat, is kidnapped by the evil owner of the Mostess Corporation. Mr. Butter tells Rose she has to fix all of the recipes before she can go home. Gus helps get word out to her family as to what has happened. But then Mr. Butter also kidnaps her parents and grandfather as leverage to make her work quicker! Rose is quick witted and finds ways to work around the evil plot of Mr. Butter. Rose works with the employees of Mostes I loved this series! In this 3rd book in the Bliss series Rose and Gus, the cat, is kidnapped by the evil owner of the Mostess Corporation. Mr. Butter tells Rose she has to fix all of the recipes before she can go home. Gus helps get word out to her family as to what has happened. But then Mr. Butter also kidnaps her parents and grandfather as leverage to make her work quicker! Rose is quick witted and finds ways to work around the evil plot of Mr. Butter. Rose works with the employees of Mostess Corporation to find a way to make the evil recipes, but then find an antidote. I love all the magic in this book. In a way it reminds me a little of the Harry Potter books, where the magic can be fun and corky, but dangerous,and there seem to be mishaps. I love the mishaps! They were able to find ways to fix all of the mistakes with their wits. Rose is a great character. She has the struggles of any 12 year old, but she is so mature in some ways. She has a good sense of family and what it means. Her brothers, Ty and Sage are great characters as well. Ty, the oldest, is a typical 16 year old boy trying to impress the girls while making sure his hair always looks great! Sage, the younger brother, is a fun boy looking for mischief. Leigh, the youngest is not in this book much, but still a good little addition.This is the first book where their Aunt Lily is not the antagonist. I really enjoyed this series, and although I think this is it, I do hope there is more!
    more
  • Bunga Mawar
    February 2, 2017
    Lagi2 saat membaca buku ini saya membayangkan suasana dalam buku 1984 di mana berbagai bentuk "teror" bagi sebagian penduduknya lahir dari inisiatif penguasa. Ini bagai gambaran yg akan terjadi bila Rose Bliss gagal mematahkan ambisi pabrik roti Mostess dgn produk2 kue beracun andalannya.Ada kue Moony Pye yg empuk, padat, lunak, lezat dan akan menjadikan pemakannya terjerat dalam "bentuk perbudakan paling istimewa yang pernah ada."Ada juga Glo-Ball yang menjijikan rasanya tapi tampil cemerlang Lagi2 saat membaca buku ini saya membayangkan suasana dalam buku 1984 di mana berbagai bentuk "teror" bagi sebagian penduduknya lahir dari inisiatif penguasa. Ini bagai gambaran yg akan terjadi bila Rose Bliss gagal mematahkan ambisi pabrik roti Mostess dgn produk2 kue beracun andalannya.Ada kue Moony Pye yg empuk, padat, lunak, lezat dan akan menjadikan pemakannya terjerat dalam "bentuk perbudakan paling istimewa yang pernah ada."Ada juga Glo-Ball yang menjijikan rasanya tapi tampil cemerlang dan siapapun yg memakannya tak akan pernah merasa kenyang.Lalu ada Dinky Doodle Donut. Efeknya adalah mereka yg memakannya bakal mudah dikendalikan sang pembuat donat.Masih ada King Thing Antipati, penebar benci bagi siapa saja yg mencernanya. Tak ketinggalan kue istimewa Dinky yang bisa berabad2 tak berubah wujud dan rasanya, tentu dgn takaran pengawet yg murah hati.Di samping efek2 mengerikan dari masing2 kue, ternyata konspirasi paling mengerikan hadir dari Asosiasi Internasional Penggilas Adonan. Merekalah organisasi rahasia yg bertanggungjawab atas gigi berlubang, obesitas, bahkan diabetes yg terjadi secara global.Nah. Waspadalah. Buku ini mengajarkan kita bahwa Produk Konsumsi Mirip Makanan adalah nyata, sama nyatanya dengan Katy Perry.
    more
  • Shandy Yeo
    January 28, 2014
    Judul: Bited-Sized Magic (Bliss Bakery Trilogy #3)Penulis: Kathryn LittlewoodPublikasi: United States, 11 Februari 2014Banyak tokoh baru yang diperkenalkan di buku ketiga ini. Begitu juga dengan resep-resep keluarga Bliss yang makin banyak ditampilkan. Tapi, ada satu pertanyaan yang terus berputar di benak saya sejak membaca buku pertama. Dari mana sihir-sihir itu berasal? Benar, saya tahu sihirnya berasal dari bahan-bahan ajaib yang ada di resep keluarga Bliss. Tapi, saya berharap lebih, sepert Judul: Bited-Sized Magic (Bliss Bakery Trilogy #3)Penulis: Kathryn LittlewoodPublikasi: United States, 11 Februari 2014Banyak tokoh baru yang diperkenalkan di buku ketiga ini. Begitu juga dengan resep-resep keluarga Bliss yang makin banyak ditampilkan. Tapi, ada satu pertanyaan yang terus berputar di benak saya sejak membaca buku pertama. Dari mana sihir-sihir itu berasal? Benar, saya tahu sihirnya berasal dari bahan-bahan ajaib yang ada di resep keluarga Bliss. Tapi, saya berharap lebih, seperti ada mantra-mantra yang diucapkan keluarga Bliss pada kue-kue mereka. Sihirnya terkesan main-main karena hanya berasal dari bahan tertentu. Siapa saja bisa membuat kue ajaib asalkan ada bahan ajaib tersebut. Bahkan bahan-bahan ajaib pun terasa tidak masuk akal. Malahan yang terlihat menonjol sebagai benda sihir adalah toples untuk menyimpan bahan ajaib. Toples-toples itu mengingatkan saya pada Perangkap Penyihir yang ada di novel 'Witch Catcher'.Novel ini memang termasuk novel yang sederhana. Dari segi cerita, cocok untuk anak-anak. Novel ini terlalu mudah ditebak oleh orang dewasa. Saya sendiri bisa tahu jalan ceritanya hanya setelah baca beberapa lembar pertama. Jalan cerita trilogi ini sesuai dugaan saya. Hal ini cukup membuat saya kecewa karena tidak ada efek kejutan.
    more
  • Tara
    August 18, 2014
    Terlepas dari kejanggalan-kejanggalan plot (view spoiler)[terutama menyangkut Aunt Lily dan kenapa dia bisa menghilang setelah kalah lomba. Lebih lagi seorang Aunt Lily yang memiliki bakat memasak luar biasa (baca buku satu) bisa-bisanya ceroboh soal takaran resep baru (hide spoiler)] dan keseruan yang jauh berkurang dari buku-buku sebelumnya(view spoiler)[enggak seseru buku dua yang kejar-kejaran ngumpulin bahan ajaib untuk sihir makanan (hide spoiler)], saya lebih nyaman membaca buku ketiga in Terlepas dari kejanggalan-kejanggalan plot (view spoiler)[terutama menyangkut Aunt Lily dan kenapa dia bisa menghilang setelah kalah lomba. Lebih lagi seorang Aunt Lily yang memiliki bakat memasak luar biasa (baca buku satu) bisa-bisanya ceroboh soal takaran resep baru (hide spoiler)] dan keseruan yang jauh berkurang dari buku-buku sebelumnya(view spoiler)[enggak seseru buku dua yang kejar-kejaran ngumpulin bahan ajaib untuk sihir makanan (hide spoiler)], saya lebih nyaman membaca buku ketiga ini dari seri yang lain. Alasannya, karena karakter Rosemary jadi lebih tangguh dibanding Rosemary-Rosemary di buku sebelumnya yang sering insecure, inferiority complex juga sering mengeluh. Karena saya ada kecenderungan untuk mengembangkan sifat lama seperti sikap Rosemary yang dulu jadi, saya lebih suka Rosemary yang sekarang. Itu juga yang membuat bintangnya nambah satu dibanding buku-buku sebelumnya. Dan saya makin cinta dengan Sage (bukan Thyme, karena Thyme terlalu mainstream dan terlalu sering membanggakan ketampanannya). Saya juga suka karena resep-resep sihirnya semakin banyak. Semakin membuat lapar mata dan lapar perut. Nom!
    more
  • Hanifah Mahdiyanti
    February 24, 2014
    Ahhh, yang ini lebih keren lagi! Muncul karakter-karakter baru yang ajaib. Rose yang diculik, disandera, dan dipaksa bekerja untuk menyempurnakan resep jahat pabik panganan harus menemukan cara untuk kabur. Si bosnya yang bernama mentega bahkan menyandera ayah, ibu, dan kakek buyutnya!Tapi berkat kedua saudara lelakinya yang nekat, ia memperoleh bantuan yang diperlukannya agar bisa memperbaiki semuanya, keluar dari tempat terkutuk itu, dan membebaskan keluarganya. Ahh, this book remind me how I Ahhh, yang ini lebih keren lagi! Muncul karakter-karakter baru yang ajaib. Rose yang diculik, disandera, dan dipaksa bekerja untuk menyempurnakan resep jahat pabik panganan harus menemukan cara untuk kabur. Si bosnya yang bernama mentega bahkan menyandera ayah, ibu, dan kakek buyutnya!Tapi berkat kedua saudara lelakinya yang nekat, ia memperoleh bantuan yang diperlukannya agar bisa memperbaiki semuanya, keluar dari tempat terkutuk itu, dan membebaskan keluarganya. Ahh, this book remind me how I really love my family! They always there for me.Ty dan Sage yang sebetulnya lebih kepingin untuk terjun ke dunia entertainment ternyata juga bisa masak lho! Jelas saja, dalam tubuh mereka juga mengalir darah ahli sihir dapur Bliss yang sama dengan Rose, walaupun Rose-lah yang sangat kepingin jadi ahli sihir dapur. Tapi Ty dan Sage nggak segan-segan terjun ke dapur untuk membantu Rose. Love their brotherhood! :Dreview lengkap di: http://sudutbukuhani.blogspot.com/2016/10/bite-sized-magic-oleh-kathryn-littlewood.html
    more
  • J.C.
    January 23, 2014
    Bite-Sized Magic by Kathryn Littlewood was one thing—ridiculous. The storyline sounded good: Rosemary Bliss, now a famous baker who uses her family’s magic book to create magical treats, is kidnapped and forced to use magic to create evil treats for the wicked Mr. Butter. The story didn’t live up to my expectations at all. It was unrealistic, pathetic, and unrealistic. I couldn’t connect with any of the characters. However, the lack of good story left me laughing and wishing for more. So if noth Bite-Sized Magic by Kathryn Littlewood was one thing—ridiculous. The storyline sounded good: Rosemary Bliss, now a famous baker who uses her family’s magic book to create magical treats, is kidnapped and forced to use magic to create evil treats for the wicked Mr. Butter. The story didn’t live up to my expectations at all. It was unrealistic, pathetic, and unrealistic. I couldn’t connect with any of the characters. However, the lack of good story left me laughing and wishing for more. So if nothing else, I got a great laugh out of this one! To prove my point: On page 79, Rose has just been kidnapped and is being held hostage. Instead of worrying about escape, she’s worrying about something more important—“ ‘Oh no,’ Rose moaned, staring at her clothes. ‘I don’t have any pajamas.’ ”It was more of a story than an actual book. The story was awful, the characters were unrelatable, and the plot made no sense, so I found it hilarious. I would recommend it to anyone looking for a good laugh.Like my reviews? Follow my blog:http://beyondtheamethyst.blogspot.com
    more
Write a review